Notícies

poster Dia Mundial Alfabetització 2012

Alfabetització i pau

05/09/2012

Des de fa més de 40 anys, la UNESCO celebra, cada 8 de setembre, el Dia Internacional de l'Alfabetització, en el qual recorda a la comunitat mundial que l'alfabetització és un dret humà i constitueix la base de tot aprenentatge.

El tema del Dia Internacional de l'Alfabetització de 2012 "L'alfabetització i la pau" va ser adoptat pel Decenni de les Nacions Unides de l'Alfabetització (DNUA) per tal de demostrar els múltiples usos i valors que l'alfabetització aporta a les persones. L'alfabetització contribueix a la pau, ja que facilita la consecució de les llibertats individuals i la comprensió del món, així com la prevenció o resolució dels conflictes. El vincle entre l'alfabetització i la pau es manifesta en el fet que en els països on la democràcia és inestable o en els que pateixen conflictes és més difícil crear o mantenir un entorn alfabetitzat.

 

Més informació a la pàgina web de la UNESCO.


Veure noticies

Vull rebre el butlletí setmanal