Notícies

Inauguració col·loqui PCI 9/07

La contribució del patrimoni cultural immaterial al desenvolupament sostenible

09/07/2012

Unescocat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen un col·loqui per reflexionar sobre el beneficis recíprocs de les expressions immaterials de la cultura i el desenvolupament humà sostenible. 

 

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el president honorari del Centre UNESCO de Catalunya, Fèlix Martí, i el director general de Cultura Popular i Tradicional, Lluís Puig, han inaugurat aquest 9 de juliol el col·loqui organitzat pel Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la nova seu de la Filmoteca de Catalunya, per debatre sobre l’aportació de les tradicions o expressions vives (com ara les arts dels espectacles, els usos socials, els rituals, els actes festius, o els coneixements, pràctiques i tècniques relatives a la natura, a l’univers o a l’artesania) al desenvolupament sostenible, entès no només com un desenvolupament econòmic respectuós amb els recursos naturals, sinó també com aquell desenvolupament humà que millora les condicions de vida de les persones i la cohesió social i territorial.

 

Tot seguit ha pronunciat el discurs inaugural Cécile Duvelle, cap de la Secció de Patrimoni Immaterial de la UNESCO, i s'hi ha presentat el Pla Nacional per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. 

 

El programa continuarà fins al 10 de juliol amb presentacions d’experiències i taules rodones seguint els tres eixos del desenvolupament sostenible, és a dir el desenvolupament social, el desenvolupament natural i el desenvolupament econòmic. Tres experts internacionals enriquiran i orientaran els debats.  Les experiències presentades permetran conèixer millor el valor afegit dels Castells, de les falles del Pirineu, de la pesca tradicional a les Illes Medes, o del treball de la pauma, entre molts altres. També serà l’ocasió de redescobrir l’inventari del patrimoni cultural immaterial de Montseny, un projecte recent del Centre UNESCO de Catalunya.

 


Veure noticies

Vull rebre el butlletí setmanal