Notícies

Premi Miquel Siguan 2012

Premi Miquel Siguan a les escoles Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló i Dr. Robert de Camprodon

24/05/2012

Linguapax i la Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO han lliurat aquest dimecres, 23 de maig, el tercer Premi Miquel Siguan, que té l'objectiu de fomentar la difusió del Projecte Linguapax i donar a conèixer la tasca dels centres educatius de tots els nivells no universitaris en favor de la diversitat lingüística, l'ensenyament i l'aprenentatge de les llengües, l'apropament a les llengües del món i el treball per a l'impuls i la promoció de la llengua pròpia.

 

Les escoles guanyadores d'aquesta edició són ex aequo l'Escola Colònia Güell, pel seu projecte "Moltes llengües, molts colors", i per segon any consecutiu l'Escola Dr. Robert de Camprodon, pel projecte "Nius de paraules", totes dues en la categoria de centres no adscrits a la Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO.

 

El jurat del Premi ha valorat en el projecte de l'Escola Colònia Güell l'entusiasme i la vocació inclusiva i que apropa la diversitat lingüística a un grup d'alumnes d'educació infantil; apropament fet mitjançant la pràctica diària de rutines senzilles a l'aula, tot fent visible bona part de les llengües del món que els alumnes vehiculen de manera directa o indirecta. En el cas de l'Escola Dr. Robert, la seva iniciativa ha estat apreciada perquè es tracta d'un programa creatiu i dinàmic que fa explícit en diversos nivells de l'activitat del Centre la importància de la competència multilingüe.

 

Així mateix, el jurat ha decidit declarar desert el premi corresponent a la categoria de centres adscrits a la Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO.


Veure noticies

Vull rebre el butlletí setmanal