Notícies

Coberta Informe UNESCO tifinagh

La diversitat cultural i lingüística al Marroc

21/05/2012

Avui, 21 de maig, amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, Unescocat s'associa amb la Comissió Nacional del Marroc per a la UNESCO i l'Institut Reial per a la Cultura Amaziga, per organitzar un seminari sobre la diversitat cultural i lingüística d'aquest país que, per la seva situació geogràfica, i per la diversitat d'aportacions àrabs, jueves i africanes és un espai multicultural i multilingüístic per excel·lència. Els participants estan convidats a reflexionar sobre la configuració lingüística del Marroc, amb la llengua amaziga recentment oficialitzada al costat de l'àrab, i sobre les interaccions amb les diferents llengües del paísatge lingüístic del país que compta també amb la presència de llengües internacionals com ara el francès, el castellà o l'anglès.

En el decurs del seminari, també es presentarà oficialment la versió en llengua amaziga i escriptura tifinag del resum executiu de l'Informe Mundial de la UNESCO sobre la Diversitat Cultural produïda pels organitzadors i que es pot consultar en aquest enllaç.


Veure noticies

Vull rebre el butlletí setmanal