Notícies

Euromed

Educació a la ciutadania intercultural a la regió euromediterrània

24/04/2012

El director d'Unescocat, Miquel Àngel Essomba, ha participat en la reunió preparatòria convocada per la Fundació Anna Lindh (ALF) el passat 20-21 abril al Caire, per a l'elaboració d'un projecte sobre educació a la ciutadania intercultural a la regió euromediterrània.


Aquest projecte regional sorgeix de la Convenció d'Alexandria sobre Educació. Donarà suport al desenvolupament de les pràctiques educatives i activitats dissenyades per ajudar les persones joves i els adults a prendre part de forma activa en la vida democràtica, a exercir els seus drets i responsabilitats en la societat, a millorar el seu sentiment de pertinença a la comunitat i comprendre i valorar la normalitat de les diferents visions del món.


El projecte es desenvoluparà segons tres línies: proporcionar habilitats, recursos i eines; activitats de formació dirigides als actors de l'educació formal i no formal; i promoció adreçada als prenedors de decisions. Per recolzar aquesta acció de promoció i les activitats formatives la Fundació previst elaborar un manual de ciutadania intercultural amb els principis rectors i activitats orientats a l'acció a la regió perquè puguin adaptar-se a les realitats locals.


El director executiu de la FAL, Andreu Claret, ha presidit aquesta reunió, en la qual també van participar el Centre Europeu per a la Interdependència i la Solidaritat Mundial del Consell d'Europa, la Fundació Adyan del Líban, la Fundació Misr ElKheir del Caire o l'Escola Nacional d'Enginyeria de Tunísia, entre d'altres.


Veure noticies

Vull rebre el butlletí setmanal