Notícies

World Radio Day

Campanya per celebrar el primer Dia Mundial de la Ràdio

07/02/2012

El passat mes de novembre, la 36a Conferència General de la UNESCO va proclamar el dia 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio, amb la intenció de commemorar la contribució fonamental de la ràdio per garantir i fomentar la lliure circulació d'idees i la llibertat d'expressió que apuntalen les societats obertes i democràtiques.

 

El Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat, creat l'any 1984, amb el propòsit de fer present la UNESCO a Catalunya i Catalunya a la UNESCO, vol celebrar aquest primer Dia Mundial de la Ràdio, amb la complicitat de tots els mitjans de comunicació, especialment els radiofònics, posant èmfasi en el valor de la ràdio com a eina per construir la cohesió social i promoure la democràcia participativa.

 

Unescocat convida els mitjans a incloure aquesta commemoració a l’ordre del dia de les programacions del dia 13, i difondre els missatges elaborats per a l’ocasió:

 

 

 

  • L’àudio d’un diàleg de 8 minuts entre el periodista Joaquim Maria Puyal i l’exdirector de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, sobre la importància de la ràdio i els valors que transmet. (Per emetre el mateix dia 13). Aquest element pot servir de punt de partida de tertúlies radiofòniques. Disponible a:  http://www.unescocat.org/ca/recursos/videos/dia-mundial-de-la-radio

 

En aquesta iniciativa, Unescocat ha comptat fins ara amb la col·laboració de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, de Catalunya Ràdio, COMRàdio, SICOMTV i ACN i esperem que nombrosos mitjans s’hi afegeixin per commemorar el primer Dia Mundial de la Ràdio.


Veure noticies

Vull rebre el butlletí setmanal